Корупција у образовању

Образовање, стратегија...

Re: Корупција у образовању

Порукаод goxy76 » 13 Дец 2013, 16:52

Од 2005. године у основној школи за наставу информатике и рачунарства прима се лице са завршеним Мегатрендом- Факултет за менаџмент. Као основ за пријем лица наведено је да је лице ДИПЛОМИРАНИ СТУДЕНТ у току студија имало 4. семестра информатичких предмета.
Прегледом наставног плана и програма на Факултету за менаџмент увидео сам да укупан број семестра информатичких испита износи 2 (два).
Септембра 2010. године ПУ поднео сам представку да се изврши провера издате дипломе и уверења са којим је лице засновало радни однос. Ту настаје пребацивање предмета са тужилаштва на министарство и обрнуто. На крају тужилац утврђује да је лице имало 4. семестра, не проверавајући хронологију датума како су поједина уверења издавана. Именовани је нпр. уписан на факултет 1999. године и тада му је признат информатички испита са више школе, а уверење са више школе издато тек 2003. године, када је именовани већ дипломирао(2002. године).
Више о томе на http://www.pdis.org.rs/pdis/index.php?option=com_content&view=article&id=595%3Cimg%20src=
2012. године пошто сам сматрао да диплома није била издата у складу са Правилником о издавању јавних исправа поднео сам Министарству просвете пријаву да се испита валидност и веродостојност дипломе и уверења. Тражено је од страна министарства да уплатим таксу од 1.730,00 динара, што сам и учинио. После скоро године дана маја месеца 2013. године добио сам допис републичке просветне инспекције да је диплома НЕВАЖЕЋА.
Маја 2013. године градском просветном инспектору послао сам представку и фотокопију дописа да је диплома неважећа. Лице са том дипломом која је навежећа, као и уверењем остварило је право на запослење. Да ли лицу може да ПРЕСТАНЕ радни однос? Никакав даљи одговор од градске инспекције нисам до дан данас добио.
Директор школе сходно члану 15. Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја није хтео да достави поједина документа, те је новчано кажњен од страна Повереника.
goxy76
 
Поруке: 355
Придружен: 28 Феб 2012, 21:27

Re: Корупција у образовању

Порукаод Alex » 13 Дец 2013, 18:58

Njemu se, brate, može, faca ima partijsku knjižicu, razumeš - ej, on je soko i leti visoko... :mrgreen:

Znaš kako, pre 25 godina Srbija je ušla u tamni vilajet i okrenula točak istorije unazad. Sad smo negde na početku 19. veka, znaš onaj period kad su vladale Dahije i lokalne spahije, subaše, šta već... i kad je Turska imperija toliko oslabila da je pustila te lokalne kabadahije da rade šta hoće sa rajom, dok raji ne dozlogrdi...

E to ti je Srbija danas, s tim što Carigrad kobajagi Beograd, a lokalne sredine pašaluci... Poštovanje Turskoj, to je izgleda moderna država bar nivoa 20. veka, a možda i 21-og...

Lično tipujem da dođemo do kamenog doba, uvek sam želeo da vidim svoje pretke uživo kako mlate toljagom i skupljaju bobice po šumi...
"We want information, information, information."- "Who are you?" - "The new number two." - "Who is number one?" - "You are number six." - "I AM NOT A NUMBER, I AM A FREE MAN!!!" - "HAHAHAHAHAHAHAHA."
Корисников грб
Alex
Модератор
 
Поруке: 3509
Придружен: 18 Апр 2009, 11:43

Re: Корупција у образовању

Порукаод Alex » 12 Апр 2015, 10:03

Слика
"We want information, information, information."- "Who are you?" - "The new number two." - "Who is number one?" - "You are number six." - "I AM NOT A NUMBER, I AM A FREE MAN!!!" - "HAHAHAHAHAHAHAHA."
Корисников грб
Alex
Модератор
 
Поруке: 3509
Придружен: 18 Апр 2009, 11:43

Претходни

Повратак на Друштво

Ко је на вези

Корисника прегледа овај форум: Нема регистрованих корисника и 1 гост

cron